Saturday, July 11, 2009

Majlis Tilawah Al-Quran Warga Pendidikan KPM Peringkat Negeri Kedah 1430H/2009M

9 Julai- Majlis Tilawah Al-Quran Warga Pendidikan KPM pada tahun ini telah diadakan di Dewan Utama Akademi Koreksional Malaysia, Kuah, Langkawi bertemakan 'Al-Quran Pemangkin Modal Insan Cemerlang'. Seramai 15 Peserta telah mewakili semua daerah pendidikan di negeri Kedah pada tahun ini.Majlis Perasmian Penutup telah disempurnakan oleh Timbalan Pengarah Pelajaran Negeri Kedah, Tuan Haji Abdullah bin Saad, BCK. Majlis perasmian penutup telah diserikan lagi oleh persembahan nasyid yang disampaikan oleh kumpuilan nasyid dari SMK Tunku Putra.

Keputusan Jemaah Hakim Majlis Tilawah Al-Quran Warga Pendidikan KPM Tahun 1430 H yang dibacakan oleh Pengerusi Jemaah Hakim, Tuan Haji Mahir bin Mohammad telah menetapkan;Johan Qari : Encik Mohd Termizi bin Mustaffa dari Daerah Padang Terap ( 85% )
Naib Johan Qari : Encik Shahruniza bin Md. Tajuddin dari Kota Setar ( 84% )

manakala kategori Qariah pula disandang oleh;Johan Qariah : Puan Mardzian binti Mat Deli dari Daerah Kubang Pasu ( 86% )
Naib Johan Qariah : Puan Khatijah binti Omar juga dari Daerah Kota Setar ( 72% )

Tahniah kepada yang telah berjaya dan semoga akan mencapai kejayaan seterusnya pada majlis Tilawah Warga Pendidikan Peringkat Kebangsaan pada tahun ini yang dijangka diadakan di Sabah.

No comments:

Post a Comment